Lassan közeledik a Jász Terep Futás időpontja, mi pedig sorra teszteljük a magyarországi hasonszőrű versenyeket.

Csapatunk egyik oszlopos tagja, Sülyi Bertalan írását olvashatjátok.

2018. 05. 16-án részt vettem a Military Survival Run nevű akadályfutó versenyen, Pápán. Kb másfél éve hallottam róla, és már akkor elhatároztam, hogy elindulok rajta. Már előtte való nap nagyon izgatott voltam, mert előzetes információim, illetve a nézett videók alapján nagyon nehéznek ítéltem meg az eseményt.
Kora reggel megérkeztünk Pápára és mentünk regisztrálni. Itt átvettem a versenypólót és a chipet. A regisztrációs sátor mellett képekre ki voltak függesztve az akadályok, amivel mentálisan már készítettek, hogy nem lesz könnyű feladat teljesíteni a versenyt. Az járt a fejemben, hogy vajon hogyan kerültem ide? A rajt előtt nagyon izgatott voltam, hogy milyen lesz a pálya, mert még ilyen hosszú távot (12 km-t) sohasem futottam és főleg nem akadályokkal. Az életem első hosszabb távú akadályfutása a Spartan Race volt, de az is csak 8 km. Így már volt valamiféle tapasztalatom, hogy milyen lesz, de tudtam, hogy annál nehezebbre kell számítanom.


A rajtnál láttam 8 ketrecet és ekkor sejtettem, hogy valami turpisság lesz a rajtoltatásnál. A rajt a ketrecből történő kimászással vette kezdetét. Mikor bemásztam a ketrecbe nagyon izgatott lettem és nagyon vártam, hogy végre elindulhassak. Bevallom izgultam, de mégis jó érzés volt, hogy ekkora kihívásba belevágtam. A rajtoltatáskor kizártam a külvilágot és csak a pályára kezdtem koncentrálni. Már kb az első 6 akadály után éreztem, hogy ez nem a Spartan, annál sokkal nehezebb.

Voltak számomra rém egyszerű és nagyon durva, komplikált akadályok is, amelyeknél csak az lebegett a szemem előtt, hogy csak ezt az egyet tudjam teljesíteni, a többi nem érdekel.

Nekem a vizes akadályok tetszettek a legjobban. Ezeket nagyon élveztem és még a víz is elég kellemes volt. Szeretném kiemelni a T-Rock nevezetű akadályt, ami a kedvencem lett. A vízből kellett feljutni egy levegőben lógó kockára kötél és mászófal segítségével, majd arról lejutni. Leküzdés után arra gondoltam, hogy én ezt még egyszer meg akarom csinálni. Számomra egy akadály okozott nehézséget, amit sajnos nem tudtam teljesíteni többszöri próbálkozásra sem. Itt kicsit elkeseredtem, de ennek ellenére ugyanolyan elszántsággal folytattam tovább a versenyt. Rengeteg vizes rész volt, amelyek nagyon feldobták a versenyt.

A célba érkezéskor nagyon megkönnyebbültem, hogy egy hibával ugyan, de sikerült teljesíteni a távot és önfeledt boldogság öntött el, hogy időlimit túllépés nélkül sikerült mindez. Azt tudtam, hogy durva lesz, de azt nem, hogy ennyire. Nem csalódtam a szervezésben, kemény és fárasztó volt, de pont ez adta meg hozzá az élvezetet. Már a verseny vége után szinte rögtön éreztem, hogy fáj mindenem, alaposan ki kell pihennem ezt a napot. Nagyon büszke vagyok, hogy tagja lehetek azon szűk körnek, akik teljesítették a versenyt. Kemény, embert próbáló feladat volt.

Sülyi Bertalan – Jász terepfutó

Hamarosan még több versenyt látogatunk meg, és jövünk a beszámolókkal.

Addig is, ne feledjétek – 2018. október 6. Jász Terep Futás, Jászivány!

2018-05-29T17:22:16+00:00